105 кандидати на ВМРО от гражданската квота-сред тях Ернестина Шинова, Кузман Илиев и Боян Чуков (СНИМКИ/ВИДЕО)

Актрисата Ернестина Шинова, която бе представена като дама, която ще краси кампанията, ще бъде последна в две листи – Варна и Шумен

Прочитания 21363
0 0
Снимка: БТА/News24sofia.eu

Експертът по външна политика и борба с тероризма Боян Чуков, който ден по-рано напусна БСП, и журналистът и икономист Кузман Илиев, който бе част от ръководения от Георги Харизанов Институт за дясна политика и неофициално се коментираше като едно от новите лица на ГЕРБ, ще са кандидати за депутати от гражданската квота на ВМРО.

Изключеният от БСП варненски депутат Иван Иванов ще бъде в листата на ВМРО в морската столица. Очаква се да е на второ място.

Кандидати за депутати от гражданската квота на ВМРО са ген. Кирил Радев, който е бил част от системата на МВР на различни позиции, а при правителството на Иван Костов е бил шеф на службата за борба с организираната престъпност. В листите е и проф. Христо Смоленов, който е експерт по антитероризъм и бивш депутат от партията на Жорж Ганчев.

Хора на БСП, ГЕРБ и СДС и актрисата Ернестина Шинова - кандидат-депутати от ВМРО
Снимка: БТА/News24sofia.eu

Актрисата Ернестина Шинова, която бе представена като дама, която ще краси кампанията, ще бъде последна в две листи – Варна и Шумен.

Съпругът й Андрей Слабаков е евродепутат от ВМРО.

Днес партийният лидер Красимир Каракачанов обяви, че в листите на формацията, която реши да се яви сама на парламентарните избори на 4 април, ще има 105 представители на гражданската квота, осем от които – водачи, а 15 – в трите столични района.

Според него става въпрос за хора с характер, отстоявали демократични каузи и защитавали националните интереси.

Кандидати за депутати от гражданската квота на ВМРО са още Давид Александров, който бе представен като съпредседател на сдружение РОД, баща на четири деца и борец срещу Истанбулската конвенция, ръководителят на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров и др.

Хора на БСП, ГЕРБ и СДС и актрисата Ернестина Шинова - кандидат-депутати от ВМРО
Снимка: БТА/News24sofia.eu

В листите на ВМРО са пловдивският общински съветник от „Съюз за Пловдив“ Владимир Кисьов и юристът Димитър Чукарски, който е бил депутат от РЗС. Кисьов вероятно ще бъде конкурент на досегашния си партньор Дани Каназирева, за която се спекулира, че ще бъде кандидат за депутат от ГЕРБ.

След представянето Боян Чуков, който ще е трети в листата в Стара Загора, каза, че ВМРО е най-близка до неговите убежденията му, а Кузман Илиев – че е патриот, а само за партията на Каракачанов патриотизмът не се е превърнал в срамна дума.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

ЧЕЗ: Обектът, довел до смъртта на момче, е бил свързан законно през 2011 г. (ВИДЕО)

От дружеството обаче не се явиха на изслушване в комисията по архитектура в Столичния общински съвет по повод инцидента, при който от токов удар загина 16-годишно момче