100 000 лв. глоба за счупено паве при ремонта на жълтите павета в София

Фандъкова изпраща и сигнал до прокуратурата за случая

Views 1438
0 0
Снимка: архив БГНЕС

100 000 лв. глоба ще бъде наложена на фирмата изпълнител „Трейс Груп Холд“ за допуснато увреждане на жълтите павета при ремонта на Зона 4 от центъра на София, съобщиха от Столична община. Общината е съставила констативен акт след подаден сигнал за умишлено счупване на цяло керамично паве от строителен работник.

Наказателното постановление ще бъде издадено по чл. 20 от Закона на устройство и застрояване на Столична община, тъй като той предвижда по-високи глоби за повреждане от Закона за културното наследство.

Жълтите павета, който са положени в центъра на София в началото на ХХ век, са обявени за единична урбанистична и архитектурно-строителна културна ценност през 2016 г. със заповед на министъра на културата по предложение на кмета на Столична община и решение на Столичен общински съвет. За допуснатото умишлено увреждане кметът на София Йорданка Фандъкова изпраща сигнал и до Софийска градска прокуратура, посочват още от общината.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Хаменей: Протестите в Иран са планирани

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей заяви, че протестите в страната са били планирани, а не организирани от „обикновени иранци“, съобщава „Ройтерс“. Той подчерта, че подкрепя силите за сигурност, които според него са били изправени пред несправедливост по време на демонстрациите. „Бунтовете в Иран бяха планирани от САЩ и […]