1,7 млн. лв. дават за аудио и видео системата в новата пленарна зала

Прочитания 142
0 0
Снимка: БГНЕС

1,7 милиона лева е заделил парламентът, за да се чуват депутатите в новата си пленарна зала, съобщи „24 часа“.

Толкова ще струва новата комплексна аудио и видео система, става ясно от обществена поръчка на сайта на Народното събрание. Тя е за доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация и гаранционна поддръжка на многофункционалната система.

Изказвания вече ще могат да се правят не само от трибуната, но и от място. Затова ще бъде вградена дискусионна система, при която всеки депутат вече ще има микрофон и на банката пред себе си. Председателят на НС или водещият заседанието обаче ще има възможност да спира микрофоните както на трибуната, така и в залата.

Освен озвучителната система, в пленарната зала ще има и такава за превод, както и информационни екрани и камери. Оборудването ще е модерно и ще позволява и видео и аудио стрийминг на работата на депутатите. Ще се прави запис на дебатите, както и автоматичен аудио и видео архив.

Сред изискванията е системата да има и аларма. Както и да се осигури връзка с локалните студиа на БНТ и БНР.

Освен за пленарната зала, нова озвучителна система ще бъде монтирана и в една от конферентните зали на новата сграда на Народното събрание. За нея са заделени още 14 хил. лв. без ДДС.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Кола падна в дере край Видинско, има пострадало дете

В колата, освен водача, пътували жена и четири деца