Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Русия: Навални не спазва условията, ще отменим условната му присъда

Затворническите власти в Русия заплашиха да отменят условна присъда на опозиционера Алексей Навални, предаде ТАСС.

Те се позоваха на статия от медицинското списание The Lancet, публикувана на 22 декември 2020 г. въз основа на данните на германска клиника Charite. Според тази публикация Навални е бил изписан от клиниката на 20 септември и до 12 октомври всички последици от предполагаемото му отравяне са отминали.

Така че лицето с условна присъда не изпълнява задълженията, възложени му от съда и избягва контрола на инспектората на затвора, казаха те.

На 28 декември Навални е уведомен, че трябва да посети инспектората. Адвокатът му и негов говорител също са получили тази информация.

В случай, че бъде потвърдено, че Навални избягва надзора, той ще бъде подведен под отговорност съгласно член 4 от член 190 от Руския наказателен кодекс.

На 30 декември 2014 г. Алексей Навални получи 3,5-годишна условна присъда с 5-годишна пробация по делото за измама на Ив Роше.

Опитите за отравяне на опозиционера Алексей Навални с „новичок“са били най-малко три. Това заяви преди дни пред телевизионния канал „ДОМ“ Роман Доброхотов – главният редактор на изданието The Insider, което излезе със съвместно разследване по тази тема заедно с Bellingcat, CNN и Der Spiegel.

Това разследване не е първото и още преди него е било доказано, че нервнопаралитичното вещество „новичок“ продължава да се произвежда в Русия, включително на територията на Москва. Проведена е и серия от разследвания, проучващи как този токсин се използва от рускит еспецслужби.

Поначало (разследвахме – б.р.) хората от ГРУ: за отравянето на Скрипал в Лондон, за отравянето на предприемача Гебрев в България. Двамата бяха отровени с „новичок“. И ние показахме как именно се провеждат тези спецоперации. И в рамките на тези разследвания идентифицирахме редица учени към Министерството на отбраната, които се занимават с провеждането на тези спецоперации. Разказахме включително за Института по военна медицина в Санкт Петербург, който е оглавяван от Сергей Чепур… Когато разбрахме за отравянето на Навални, продължихме с тази верига (от разкрития – б.р.), с тези брънки, с които вече разполагахме. – коментира Доброхотов.

Държавният департамент на САЩ обвини Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ), бивша КГБ, че е отговорна за предполагаемия опит за убийство.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Иран показва кадри от пожар в Чили като резултат от удар срещу Израел

Иранската държавна телевизия многократно показа видео на двумесечен пожар...

Замърсяване на река Княжеска в София беше установено при проверка по сигнали

Установено е замърсяване на река Княжевска (Владайска - б.р.) в едноименния...

Галъп: 44% от българите смятат заплахата от коронавирус за преувеличена

Около 44% от българите смятат заплахата от коронавирус е...

Република Сръбска отрича геноцида в Сребреница

Парламентът на автономната Република Сръбска прие доклад, в който...

Обвиняват в тероризъм 16-годишния нападател от Сидни

16-годишното момче, арестувано за атака с нож срещу популярен...

Затвориха летище и болница в Индонезия заради вулкана Руанг

Отцепена е зона от 6 километра около вулкана

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img