Румен Радев: Властта крачи към пропастта

Прочитания 437
0 0
Румен Радев, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Властта крачи към пропастта, заяви президентът Румен Радев в Плиска, цитиран от БНР. „Кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът. Хиляди българи емигрираха, а сега ще започне да напуска и бизнесът“, каза държавният глава.

„Ежедневно чуваме декларации от прокуратурата как имат еднакъв подход независимо от социално и обществено положение. Което наистина гали ухото. Но тези думи ежедневно катастрофират в действителността, защото виждаме как се прилагат абсолютно селективен подход и двойни стандарти – и по отношение на казуси, и по отношение на тяхното хвърляне в публичното пространство и по отношение на тяхното криене“, каза президентът.

Припомняме, преди дни бе арестуван и обвинен неговия съветник и бивш служебен вътрешен министър Пламен Узунов за търговия с влияние.

Преди този арест в публичното пространство се появи запис с глас, силно наподобяващ гласа на премиера. Тогава президентът Румен Радев поиска да се установи дали записът с премиера, е фалшив. Държавният глава допълни, че той дискредитира държавата и българския парламент. От ГЕРБ заявиха, че не виждат причина да се проверява записът.

В своя изказване преди дни Борисов заяви, че записът е фалшив. Подобни записи имаше и по време на първия кабинет „Борисов“.

След това се появиха снимки на българския премиер, който спи, а на нощното шкафче до него има пари и пистолет.

По този начин се създава недоверие у хората за прокурорски рекет. С такъв тип отношение не може да цари справедливост, каза Радев при пристигането си на старините в първопрестолна Плиска.

Имаме пробив в сигурността и то на управлението на държавата в лицето на министър-председателя, заяви президентът Румен Радев.Пред всяко едно управление има много рискове, но така върху страната ни се лепва едно позорно петно. „Такъв имидж ни представя като мутренска държава и срива усилията и лишенията на цяло едно поколение за нашата евроинтеграция“, подчерта президентът Радев.

„И тук е мястото на службите да се изясни цялата тази ситуация – какви мерки могат да се предприемат, така че това да не се допуска“, посочи държавният глава.

По информация на „24 часа“ на срещата някои ръководители на спецслужби са изпратили своите заместници.

Днес той посети Нови пазар, а после участва в празненствата за Деня на Каспичан. Те ще се проведат в Голямата базилика край Плиска и в Двора на кирилицата в първата ни столица, където ще бъде открит бюст-паметник на Захарий Стоянов.

В съботния ден Румен Радев ще гостува в шуменското село Мадара, където ще разгледа едноименния археологически резерват.

При посрещането си в старопрестолна Плиска президентът каза: „Това е свято място за всички нас, оттук започва България. Плиска е символ на величието на българската държава и нашата духовна мощ. Затова от уважение към нашите предци, аз мисля, че трябва да влагаме повече разум, просветеност и отговорност. Историята, която виждаме тук, ни задължава“.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Нина Александрова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Говорителят на ЕК отказа да коментира ареста на шефа на наркотодела в ГДБОП

Говорителят на Европейската комисия Кристиян Виганд отказа да коментира арестите на началника на отдела за борба с наркотиците в ГДБОП Цветан Панков и други двама служители на МВР заради подкуп, съобщи БНР. На въпрос дали това може да се отрази на мониторинга на страната ни по Механизма за сътрудничество и […]