Извънредно в NEWS24sofia.eu! Протест срещу зеления сертификат пред МЗ със знамена на „Атака“ и „Възраждане“, има напрежение! Нападнаха Николай Денков, поучи удар в лицето (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Денков бе преследван в подлеза и плют от протестиращите, опитваха да го удрят и със знамена

Прочитания 701010
810 311

Протест срещу въведения от Министерство на здравеопазването зелен сертификат блокира центъра на София, съобщиха репортерите на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов и Таня Манолова.

Както вече News24sofia.eu съобщи, че той се организира от вчера в социалната мрежа Фейсбук. Протестът започна в 12 ч. пред ведомството на служебния министър Стойчо Кацаров и буквално превзе намиращите се там лекари и медицински специалисти, които също имаха организиран протест, но заради заплати.

Първите новодошли взеха микрофона на протестиращите медици, реч държа и самият лидер на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, чието основно искане беше срещу принудителните мерки на МЗ искане на „Оставка“ и „Мутри вън“.

С него скандираше и тълпата.

Около 12.30 ч пред МЗ вече се събраха около 300 граждани.

На въпроси на журналистът Тодор Стефанов от News24sofia.eu по своя воля ли са дошли, или някой ги е организирал – жена от Пловдив каза, че е срещу ваксините и не иска да бъде ваксинирана, не каза кой я е организирал, но уточни, че все пак е пристигнала на протеста с група.

На протеста имаше и представители на агитки, които не можаха да дадат точен отговор защо са тук и кой ги е поканил или повикал.

Други носеха знамена с надпис „Възраждане – Враца„, както и на партия „Атака“.

На протеста имаше и група агресивни жени, които искаха промяната да започне от измитане на журналистите, които лъжат, а след това и от министрите на президента Румен Радев.

Други жени със знаме, на което пишеше „Оставка-убийци“ обясниха, че са срещу ваксините и зеления сертификат, който считат за дискриминация.

Около 12.30 събралата се тълпа се опита да пробие кордона от полицаи, които бяха завардили вратата на МЗ. Неуспешно.

На протеста има свирки, барабани и викове: „Оставка“. От тонколона върви реч за опасността от ваксините.

Около 12.50 ч. протестът тръгна от МЗ и спря пред Министерски съвет, където тече заседание на кабинета, а вътре е министърът на здравеопазването.

От сградата излязоха десетки полицаи и блокираха входа.

Видео кадри: Информационна агенция News24sofia.eu / Тодор Стефанов
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Тодор Стефаов

Към 13 часа на излизане от сградата на Министерския съвет бе атакуван просветният министър Николай Денков, съобщи репортерът на News24sofia.eu Тодор Стефанов.

Още на входа той веднага бе нападнат от протестиращата тълпа. Полицията тръгна едновременно с тълпата и огради министъра. Денков бе преследван в подлеза и плют от протестиращите, опитваха да го удрят и със знамена.

Той обаче бе изведен от подлеза и поет от кордона от полицаи, който се намира пред Президентството.

Протестиращите се преместиха и пред президентството, като постепенно тълпата намаляваше. В крайна сметка около 30-тина души се отправиха към омбудсмана.

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов призова за протест и утре, 21 октомври, в 17 часа.

Припомняме, че от партия БСП се обявиха против зеления сертификат и „за“ оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

Опозиционни партии са категорично против последните решения, взети от здравните власти за ограничаване на епидемията и най-вече срещу въвеждането на зелен сертификат.

От ГЕРБ поискаха оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров заради – въвеждането на зелените сертификати на обществени места от утре.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В NEWS24sofia.eu!

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, снимка: БТА / Информационна агенция News24sofia.eu

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кацаров отрича за натиск от Радев за новите мерки

Президентът Румен Радев не е оказал натиск, за да се вземат текущите мерки от страна на здравното министерство, сред които е забраната на посещаване на почти всякакви обществени събития без наличие на т.нар. „зелен сертификат“. Това отговори на въпрос министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров след заседанието на Министерски съвет. „Докладът

Read More »