Горя гръцката болница в Истанбул

News24sofia.eu

Няма пострадали

Views 1829
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

В четвъртък на покрива на гръцката болница „Баликли“ в Истанбул избухва пожар, който налага евакуацията на повече от 100 пациенти и персонал, писа в. „Катимерини“.

Губернаторът на Истанбул Али Ерликая потвърди, че няма жертви. Причината за пожара се разследва.

Болницата е една от трите в Истанбул, управлявани от гръцката общност в града. Създадена като болница за чума по време на Османската империя, клиниката е реконструирана през 1793 г. след пожар три години по-рано.

Вселенският патриарх Вартоломей изразява съжаление за бедствието.

Нашата диаспора понесе сериозен удар„, каза той.

В съобщение в Туитър гръцкото посолство в Анкара изрази своята „скръб и огорчение“ от инцидента.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Български шофьор е загинал при инцидент в Италия

Той е прегазен от друг камион на пристанище Бриндизи